Weekaanbiedingen

Cherry tomaten
Cherry tomaten

250 gram €.0,99

Watermeloen
Watermeloen

per stuk €.1,99

winkel

Geschiedenis

Na zijn middelbare opleiding landbouw in Roermond met succes te hebben voltooid, startte Maurice Spee als akkerbouwer/vollegrond groententeler in 1989 in Ubachsberg zijn bedrijf  in een oude boerderij aan de Oude Schoolstraat. Ubachsberg is het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland en staat bekend om zijn prachtige wandelroutes , vergezichten en natuurgebieden. In 1993 werd de commanditaire vennootschap “Maurice Spee Agricultuur C.V.” opgericht met Maurice als beherend vennoot. Bart Spee is vanaf 1995 in de onderneming werkzaam als medevennoot.
De naam werd toen gewijzigd in “Gebr. Spee Agricultuur C.V.”
Naast de typische akkerbouw gewassen zoals granen en aardappelen werden er ook tuinbouwgewassen geteeld. De teelt bestond uit koolsoorten, voornamelijk bloemkool, radichio rosso, prei, knol- en bleekselderij.
Tot 2000 werden de producten afgezet via de veiling “Zon” in Grubbenvorst en een klein gedeelte via huisverkoop. Vanaf 2000 werden de producten rechtstreeks via groothandel, boerderijwinkels en huisverkoop afgezet. In 2004 werd op het erf aan de Oude Schoolstraat een nieuwe boerderijwinkel gebouwd die tevens dienst doet als buurtwinkel voor het kerkdorp Ubachsberg. Op 1 oktober 2004 werd de nieuwe boerderijwinkel geopend door de toenmalige wethouder,  Mevrouw  E. Franssen van de gemeente Voerendaal. Met ingang van het seizoen 2005 zijn de gebroeders Spee gestopt met het zelf telen van groenten. 
Maurice en Bart Spee zijn agrarische ondernemers die zich o.a. bezighouden met de verkoop van AGF prodcuten,streekproducten, boerderijzuivel, vlees,bakkerij producten en kruidenierswaren in het kader van de verbreding van de landbouw. Beide broers hebben hun taken verdeeld. Maurice neemt de milieubewuste teelt van akkerbouwproducten, meer speciaal aardappelen en de verwerking daarvan,  voor zijn rekening. De hoofdtaak van Bart bestaat uit het beheren van de boerderijwinkel.